Hansadagene i Kampen 2017 " Water verbindt "

Publisert: 21/6/2017


Da er 24 musikanter fra BBM og dirigent Terje Færstad tilbake etter fire dager på hansadager i Kampen. Kampen er en liten by i Ijssel-deltaet med omlag 50 000 innbyggere. I løpet av disse dagene i juni var nok dette tallet doblet. Mange deltagere fra byene i Hansaligaen var møtt frem, men ikke minst kjente nederlenderne sin besøkstid og deltok i hopetall i festlighetene.

Den skjønne middelalderbykjernen i Kampen var kledd for fest. Overalt var det markeder og boder og sceneplasser for opptreden. Det hele var særdeles velorganisert. 

BBM reiste med fly til Amsterdam og med buss derfra til hotellet i Zwolle, nabobyen, som heldigvis hadde ledige hotellsenger til oss. Jan og Bjørn kjørte følgebilen med utstyr og var allerede på plass da vi andre ankom.

Torsdag 15. var det stor åpningsseremoni og underholdning fra hovedscenen på en lekter ved Van Heutszplein. Guidos orkester og Slagerij van Kampen og et stort kor leverte en forrykende konsert som sammen med danserne fra Vuur og Vlam bare var helt spektakulært.

Fredag klokken 11.00 presis åpnet bodene på Hansamarkedet langs hele Burgwal og BBM spilte ved Bergen kommunes bod med ønske om at dette skulle bli vellykket deltagelse fra vår by. Standen var pent satt opp med smakebiter fra Bergen. Spesielt fikk den deilige fiskesuppen, som ble tilberedt i boden, mye skryt fra mange markedsvandrere.

BBM hadde konserter på scenen ved Kalverhekkenbos, også sammen med brannkorpset fra den tyske hansabyen Herford, og vi spilte konsert på scenen ved Vispoortplein. Men mest av alt vandret vi, spilte og prøvde å skape blest om Bergen.

På vandring langs bodene ble vi oppmerksom på et stort omsorgssenter og ba oss selv inn til en liten spontankonsert. Det ble en kjekk opplevelse for oss og for alle i Woonzorgcentrum Margaretha, et flott anlegg for de eldste i Kampen.

Jeg tror nok at alle vi som deltok fra korpset denne gangen vil være enige om at det var intense, men vellykkede dager.

 

Og kanskje ses vi i Rostock neste år?

 

-este-

 

 

 

 

Gopr0145_thumb Img_1997_thumb Img_1983_thumb Img_2818_thumb
Trykk på et bilde for å se en større utgaveVis alle innlegg

Nettside laget av Bjørn Christian Sebak, 2008