Hansastadt Rostock var vertskapsby for Hansadagene 21.- 24. juni 2018. "Einfach Handeln"

Publisert: 29/6/2018


Da er 23 fornøyde musikanter fra Bergen Brandkorps Musikkorps sammen med vår  dirigent Knut Emil Mjøs tilbake fra 4 strålende dager i Rostock, den vakre hansabyen ved Østersjøens bredder.

Turen nedover var litt opp og ned i betydningen mellomlandinger, men omsider kom flyet greit ned i Hamburg og vi kom oss på bussen til Bad Doberan der vi hadde fått plass på hotell. I selve Rostock, 15 km unna, var det "stinn brakke" og ingen ledige rom å finne. Men turene inn til hansabyen gikk knirkefritt hver morgen etter en god frokost på "Friedrich-Franz Palais".

BBM spilte, som tradisjonelt, ved bergensboden for det meste. Men vi vandret selvsagt rundt og spilte ved en rekke av de andre hansabyenes boder også. Da vi kom til Herfords stand fikk vi til en liten felleskonsert med Feuerwehr Herfords orkester. Herfordmusikken er gamle venner fra tidligere hansadager

Studentsangforeningen i Bergen var også i Rostock på Hansadagene og vi hadde gleden av å ta noen felles numre ved Bergensboden og avsluttet med Bergensangen. De kunne to vers og det kunne vi også!

I løpet av dagene spilte BBM to konserter. En ved Køpernicker Tor og en på Universitetsplassen i sentrum av byen. Den første i et skikkelig blåsevær, den andre i samspill med byens flotte fontener. Men vi mener det gikk greit.

Søndagen tok vi en siste spille-runde i byen før vi satte kurs mot flyplassen i Berlin og direktefly tilbake til Bergen.

Som vanlig ble "bandbilen" med instrumenter kjørt av Bjørn og Jan. De ankom trygt med danskebåten tirsdag og bare en time senere var instrumentene klar for utlevering i Hovedbrannstasjonen. Godt jobbet!

-este-

Rostock_bilde_oppdrag_for_bk_-innspilling_thumb Rostock_bilde_herford_og_bbm_thumb Dsc00732_thumb Dsc00733_thumb
Trykk på et bilde for å se en større utgaveVis alle innlegg

Nettside laget av Bjørn Christian Sebak, 2008